Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ


Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με επίκεντρο τον ιστορικό Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Ποταμού.
Η Θεία Μεταμόρφωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι Μαθητές να ενισχυθούν και να στερεωθούν στην πίστη προς τον Σωτήρα Χριστό, όταν θα Τον έβλεπαν να υποβάλλεται στα φρικτά Πάθη αλλά και την Σταυρική Θυσία. Δηλαδή φρόντισε να τους διαφυλάξει από την απελπισία, ότ...
αν θα Τον θεωρούσαν ως αδύναμο άνθρωπο ενώπιον των δημίων Του.

Στο σύντομο κήρυγμά του, ο λειτουργός Ιερεύς, τόνισε το πόσο ανάγκη έχει ο σύγχρονος κόσμος από το γεγονός της Μεταμορφώσεως, εξαιτίας των πολλών παραμορφώσεων που έχει επιφέρει ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Παραμορφώσεις και ασχήμιες που έχουν προκληθεί εξαιτίας του εγωιστικού τρόπου ζωής, που προβάλλεται και συστήνεται ως λύση διαβίωσης.
Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν και διενεμήθησαν καρποί της αμπέλου, σύμφωνα με το αρχαίο έθιμο των "απαρχών", οπου οι χριστιανοί προσφέρουν στον Ναό τα πρώτα σταφύλια, εις ένδειξιν ευχαριστίας για την σοδειά.
Το ιερό ψαλτήρι πλαισίωσαν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Λουκάς Σκορδίλης, Κωνσταντίνος Θύμης και Στυλιανός Παπικινός, πλαισιούμενοι από μικρή ομάδα καλλίφωνων πιστών, ενώ τον λειτουργό διακόνησαν με ευλάβεια οι ιεροπαίδες της ενορίας μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου