Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ (Ε.Ν.Ο.Π.)



    Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, η επίσημη έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου 2017 - 2018, με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.).
   Από ενωρίς παιδιά και αρκετοί γονείς, προσήλθαν στην φιλόξενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, στον χώρο του Ναού της Ελεούσης.
   Στις 11:30 χτύπησαν - όπως συνηθίζεται κάθε Κυριακή προ των κατηχητικών συνάξεων - οι καμπάνες του Ναού, οπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία, μέσω σειράς φωτογραφιών, να θυμηθούν ευχάριστες στιγμές από τις περσινές δραστηριότητες των Ε.Ν.Ο.Π.
   Ευθύς αμέσως ακολούθησε η τέλεση του Αγιασμού, μετά το πέρας του οποίου ο υπεύθυνος Ιερεύς, αφού καλωσόρισε παιδιά και γονείς, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των συνάξεων αυτών αφού η Εκκλησία, για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται στυλοβάτης του Έθνους και όλων των Ελλήνων, καθώς όλα, σχεδόν, τα "οχυρά" έχουν καταληθεί από τους "οδοστρωτήρες" της αθεϊας. Γι΄αυτό και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους γονείς, που εμπιστεύονται τα βλαστάρια τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας.
      Απευθυνόμενος στα παιδιά, τα κάλεσε να αισθάνονται τους χώρους του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, χώρους δικούς τους , να τους αγαπούν και να τους προστατεύουν. Όλες οι αίθουσες θα βρίσκονται ανοιχτές, καθ΄όλη σχεδόν την διάρκεια της εβδομάδος, για να τους παρέχεται, μέσα σ΄αυτές, γνώση αλλά και ψυχαγωγία.
  Ανακοίνωσε την διαμόρφωση , εντός των ημερών, ενός χώρου, στο πίσω μέρος του κέντρου, σε μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως επίσης την προμήθεια μιας τηλεόρασης με wifi και ενός μεγάλου επαγγελματικού πινγκ πονγκ, προσφορές φίλων που στηρίζουν την όλη νεανική δραστηριότητα.
   Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην δημιουργία μικρών αλλά τακτών συνάξεων των γονέων των κατηχητοπαίδων, προκειμένου με την βοήθεια ειδικών, να ενημερώνονται υπεύθυνα για τα ποικίλα προβλήματα που απασχολούν την σημερινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εφετινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά, εκτός από τα μαθήματα Ορθοδόξου Πίστεως, θα έχουν την ευκαιρία για:
* Ελεύθερες Νεανικές Συζητήσεις
* Εκδρομικές και Εκπαιδευτικές Εξορμήσεις
* Εορταστικές Εκδηλώσεις και Συνεστιάσεις
* Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου
* Μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
* Μαθήματα Πιάνου και Μουσικής Παιδείας
* Μαθήματα Ζωγραφικής και Χειροτεχνίας
* Ομαδικά παιγνίδια και για τους μεγαλύτερους
*...extreme καταστάσεις, όπως αναρριχήσεις κ. ά.
   Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα, από μητέρες των παιδιών και στη συνέχεια τα μέλη συντονισμού του Ενοριακού Νεανικού Έργου, με την βοήθεια του κ. Πέτρου Μουρμουράκη, επεφύλαξαν μία ευχάριστη έκπληξη σε μικρούς και μεγάλους. ΟΛΟΙ μαζί κατευθύνθηκαν στον χώρο του νέου λιμανιού, οπου και επιβιβάσθηκαν στα διόροφα κόκκινα , ανοικτού τύπου, λεωφορεία, του CITYSIGHTSSEEING OFFICIAL TOUR, προσφορά του ιδιοκτήτου τους κ. Βασιλείου Καλούδη. Έτσι για 45 περίπου λεπτά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, "εξ ύψους" τα κοντινά αξιοθέατα του νησιού μας.
   Έτσι έκλεισε η πρώτη ημέρα των Ε.Ν.Ο.Π., δίδοντας ραντεβού για την επόμενη συνάντηση, με νέες εκπλήξεις και δράσεις.
   Και κάτι τελευταίο: Περαστικά σε εκείνα τα κατηχητόπουλα του Ποταμού, που λόγω ιώσεων δεν μπόρεσαν να ήταν σ΄αυτή την πρώτη συνάντηση μαζί μας.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου